BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων

 Ένα βιβλίο και μια δραστηριότητα πολλαπλής νοημοσύνης για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα! 



1 Δεκεμβρίου 



Πρόταση βιβλίου: Γουΐνστον, ο Ταχυδρόμος των Χριστουγέννων | Εκδόσεις Ψυχογιός 



Δραστηριότητα πολλαπλής νοημοσύνης: Το συγκεκριμένο βιβλίο, όπως βλέπετε και στα περιεχόμενα (εικόνα παραπάνω), είναι από μόνο του ένα advent calendar ιστοριών και δραστηριοτήτων, μιας και προσφέρει μια ιστορία για κάθε μέρα μέχρι τα Χριστούγεννα, αλλά και πολύ ενδιαφέρουσες δραστηριότητες! 

2 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Χριστούγεννα στον Κόσμο | Εκδόσεις Ψυχογιός 



Δραστηριότητα γλωσσικής νοημοσύνης: Μάθετε να λέτε ή/και να γράφετε χριστουγεννιάτικες ευχές σε διάφορες γλώσσες του κόσμου! "Feliz Navidad" στα ισπανικά, "Joyeux Noël" στα γαλλικά, "Frohe Weihnachten" στα γερμανικά, "Buon Natale" στα ιταλικά, "Prettige Kerstdagen" στα ολλανδικά και "Feliz Natal" στα πορτογαλικά, έτσι για αρχή! 

3 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Μικρές Χριστουγεννιάτικες Ιστορίες | Εκδόσεις Κέδρος 


Δραστηριότητα μουσικής νοημοσύνης: Μάθετε να τραγουδάτε τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα! 

4 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Αγαπημένες Ιστορίες των Χριστουγέννων | Εκδόσεις Susaeta 



Δραστηριότητα νατουραλιστικής νοημοσύνης: Πηγαίνετε μια βόλτα στη φύση, μαζέψτε υλικά και φτιάξτε χειροποίητα φυσικά χριστουγεννιάτικα στολίδια. Ακόμα και ένα πορτοκάλι με μπηγμένα αποξηραμένα γαρίφαλα, είναι μια υπέροχη ιδέα! 

5 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Ένα Δώρο για τον Καθένα | Εκδόσεις Ίκαρος 



Δραστηριότητα χωροταξικής και κιναισθητικής νοημοσύνης: Δημιουργήστε το δικό σας χαρτί περιτυλίγματος μαζί με τα παιδιά! Δείτε ιδέες εδώ: https://www.diys.com/wrapping-paper-design/ 

6 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Πιο Όμορφο Γράμμα για τον Άϊ-Βασίλη | Εκδόσεις Διάπλαση 



Δραστηριότητα διαπροσωπικής νοημοσύνης: Το συγκεκριμένο βιβλίο προσφέρεται για χριστουγεννιάτικο θεατρικό δρώμενο. Παιδιά μεγαλύτερων τάξεων δημοτικού μπορούν να το μετατρέψουν σε μια σπιτική χριστουγεννιάτικη θεατρική παράσταση! 

7 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Φρικαντέλα, η Μάγισσα που Μισούσε τα Κάλαντα | Εκδόσεις Καλέντης 



Δραστηριότητα μουσικής νοημοσύνης: Ακούστε τα κάλαντα από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας (και του κόσμου, γιατί όχι;). 

8 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Μυστικό μου Ημερολόγιο | Εκδόσεις Κέδρος 



Δραστηριότητα λογικομαθηματικής νοημοσύνης: Λύστε γρίφους, παίξτε επιτραπέζια και δοκιμάστε να λύσετε sudoku, αν δεν έχετε δοκιμάσει ως τώρα! 

9 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Χριστουγεννιάτικη Ιστορία | Εκδόσεις Καστανιώτη 



Δραστηριότητα ενδοπροσωπικής νοημοσύνης: Αφιερώστε λίγο χρόνο για να φροντίσετε τον εαυτό σας και δείξτε στο παιδί σας πώς να κάνει το ίδιο. Ένα ζεστό μπάνιο, ενυδατική κρέμα σε χέρια/πόδια/πρόσωπο, αλλά και πώς να ετοιμάζουμε ένα υγιεινό σνακ για να φάμε κάτι θρεπτικό, που θα κάνει καλό στο σώμα μας. 

10 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Μαγικά Χριστούγεννα | Εκδόσεις Μίνωας 



Δραστηριότητα ενδοπροσωπικής και διαπροσωπικής νοημοσύνης: Δείτε αγαπημένες παιδικές ταινίες χουχουλιασμένοι στον καναπέ, παρέα με ποπ κορν! 

11 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι | Εκδόσεις Μεταίχμιο 



Δραστηριότητα κιναισθητικής και διαπροσωπικής νοημοσύνης: Δημιουργήστε με τα παιδιά χριστουγεννιάτικα στολίδια με αλατοζύμη ή πηλό και χαρίστε τα σε φίλους και γνωστούς. Δείτε ιδέες εδώ: https://wholefully.com/make-salt-dough-ornaments/ 

12 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Ένα Δώρο για τους Φίλους μου | Εκδόσεις Ίκαρος 



Δραστηριότητα διαπροσωπικής και λογικομαθηματικής νοημοσύνης: Μαζί με το παιδί κάντε μια λίστα με συγγενείς και φίλους και γράψτε για καθέναν από αυτούς, τι του αρέσει και τον κάνει να χαμογελά ή ποιο είναι το ταλέντο του. Αυτό θα σας βοηθήσει να βρείτε και ένα δώρο που θα τον κάνει να χαρεί, χωρίς απαραίτητα να είναι κάτι μεγάλο ή ακριβό. 

13 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Τα Χριστούγεννα της Μάχης | Εκδόσεις Παπαδόπουλος 



Δραστηριότητα ενδοπροσωπικής νοημοσύνης: Επισκεφτείτε μια εκκλησία για να ανάψετε ένα κεράκι. Ανεξάρτητα από το τι πιστεύει ο καθένας, η μικρή αυτή τελετουργία ηρεμεί την ψυχή και αποτελεί μια αναζωογονητική παύση μες στην ημέρα. 

14 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Πώς να Κρύψεις ένα Λιοντάρι τα Χριστούγεννα | Εκδόσεις Ίκαρος 



Δραστηριότητα ενδοπροσωπικής και κιναισθητικής νοημοσύνης: Κάντε μια βόλτα στο κέντρο της πόλης και απολαύστε τη γιορτινή διακόσμηση, τις ιδιαίτερες εγκαταστάσεις που έχουν δημιουργηθεί και περπατήστε να παρατηρήσετε τον κόσμο. 

15 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Τα Χριστούγεννα του Σποτ | Εκδόσεις Μίνωας 



Δραστηριότητα διαπροσωπικής νοημοσύνης: Ξεχωρίστε ρούχα ή παιχνίδια ή βιβλία, σε πολύ καλή κατάσταση και αναζητήστε συλλόγους που διοργανώνουν χριστουγεννιάτικα παζάρια, για να τα χαρίσετε. Είναι μια κίνηση που θα χαρίσει έσοδα, τα οποία θα ανακουφίσουν ευπαθείς ομάδες. 

16 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο του Κυρίου Γουιλόμπι | Εκδόσεις Άγκυρα 



Δραστηριότητα κιναισθητικής νοημοσύνης: Μάθετε να διπλώνετε χαρτοπετσέτες για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σαν χριστουγεννιάτικα δεντράκια και όχι μόνο! Δείτε ιδέες και οδηγίες εδώ: https://christmas.365greetings.com/christmas-party/christmas-napkin-folding.html 

17 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Δώρο της Παπλωματούς | Εκδόσεις Άγκυρα 



Δραστηριότητα κιναισθητικής νοημοσύνης: Πλέξτε εύκολα χρησιμοποιώντας μονάχα τα δάχτυλά σας! Μια δημιουργική δραστηριότητα και για παιδιά: https://www.youtube.com/watch?v=Q1DGcDS7IuU 

18 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Εκατοντάδες Χιλιάδες Αγιοβασίληδες | Εκδόσεις Πατάκη 



Δραστηριότητα χωροταξικής νοημοσύνης: Αναζητήστε τη διαδρομή του Άη Βασίλη διαδικτυακά στο Google και μάθετε τις διαφορετικές ονομασίες του σε διαφορετικά μέρη του κόσμου, όπως και έθιμα που σχετίζονται με αυτόν σε διαφορετικές ημερομηνίες.  

19 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Μπόγκι Το Ξωτικό | Εκδόσεις Κλειδάριθμος 



Δραστηριότητα διαπροσωπικής και ενδοπροσωπικής νοημοσύνης: Κάντε μια βολτούλα στο κέντρο της πόλης, για να απολαύσετε τη γιορτινή ατμόσφαιρα και να αγοράσετε κάποια τελευταία δωράκια για την οικογένεια και τους φίλους σας.  

20 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Μίσκα | Εκδόσεις Κόκκινο 



Δραστηριότητα διαπροσωπικής νοημοσύνης: Χαρίστε παλιά παιχνίδια ή αγοράστε κάποια καινούρια για να δώσετε σε ιδρύματα και φορείς για παιδιά. 

21 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Ελατάκι | Εκδόσεις Ζαχαρόπουλος 



Δραστηριότητα χωροταξικής νοημοσύνης: Ζωγραφίστε χριστουγεννιάτικες καρτούλες, για να συνοδεύσετε δωράκια ή να χαρίσετε σε φίλους και γνωστούς. Δείτε κι εδώ για ιδέες: https://www.sitters.co.uk/blog/the-top-15-christmas-card-ideas-kids-can-make.aspx 

22 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Το Ποντικάκι που Ήθελε να Αγγίξει ένα Αστεράκι | Εκδόσεις Μεταίχμιο 



Δραστηριότητα κιναισθητικής νοημοσύνης: Φτιάξτε ένα υπέροχο διακοσμητικό αστέρι με την τεχνική origami: https://www.homemade-gifts-made-easy.com/5-pointed-origami-star.html 

23 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου: Ο Καρυοθραύστης | Εκδόσεις Ίκαρος 



Δραστηριότητα μουσικής και κιναισθητικής νοημοσύνης: Ακούστε τον "Καρυοθραύστη" του Τσαϊκόφσκι και δοκιμάστε να χορέψετε στη μουσική του.  

24 Δεκεμβρίου



Πρόταση βιβλίου:
Τα Ωραιότερα Παραμύθια για τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά | Εκδόσεις Ερευνητές 



Δραστηριότητα μουσικής νοημοσύνης: Ηχογραφήστε το παιδί σας να διαβάζει χριστουγεννιάτικες ιστορίες και συνοδεύστε τις με ήχους από μουσικά όργανα σε κρίσιμα σημεία της ιστορίας. 

25 Δεκεμβρίου

Πρόταση βιβλίου: Περιμένουμε να παραλάβουμε ολοκαίνουρια χριστουγεννιάτικα βιβλία φετινών εκδόσεων και θα κάνουμε ενημέρωση του συγκεκριμένου άρθρου! 

Δραστηριότητα μουσικής νοημοσύνης: Διαβάστε χριστουγεννιάτικες ιστορίες, ακούγοντας χριστουγεννιάτικα τραγούδια σε χαμηλή ένταση. 


Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη