Ημερολόγιο δράσεων Πολλαπλής Νοημοσύνης

Η προηγούμενη εβδομάδα ήταν μια διαδοχή ημερών ιδιαίτερων, γεμάτες από εκπλήξεις και θετική ενέργεια! Ο "Καλός Αγωγός" ταξίδεψε σε αρκετά μέρη, ανταλλάσσοντας ενέργεια, απόψεις, ιδέες και έμπνευση. Ήταν πάρα πολύ ξεχωριστή εμπειρία! Για πολύ μεγάλη μου τύχη ήμουν παρέα με την Κοραλία Τσαγκαράτου, την υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων των εκδόσεων Διόπτρα, η οποία είναι σχεδόν μαγική σαν άνθρωπος, σωστή νεράιδα! Γέμισε αγάπη όλες τις στιγμές! Μου λείπει!

Η εβδομάδα, λοιπόν, είχε απ' όλα! Ξεκινώ από...

τη Δευτέρα 18/11/2013


Το Infokids.gr σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο "Ιανός", που βρίσκεται στη Σταδίου, διοργάνωσε μια σειρά διαλέξεων με τίτλο "Ενημερωμένοι γονείς - Χαρούμενα παιδιά" και είχα την τιμή και την τύχη να είμαι η πρώτη διάλεξη-ομιλία, με αφορμή την κυκλοφορία του βιβλίου "Πολλαπλή Νοημοσύνη".



Όσοι με γνωρίζουν, ξέρουν ότι δεν υπάρχει περίπτωση να μιλάω και να μην αλληλεπιδρώ, οπότε εννοείται ότι ήθελα να εμπλέξω τον καθένα να μιλήσει, να ρωτήσει, να συμμετέχει και το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό! Αισθάνομαι τυχερή, διότι γνώρισα απίστευτους ανθρώπους, γονείς και εκπαιδευτικούς και όχι μόνο! Περάσαμε πολύ όμορφα, κάνοντας μια πολύ καλή συζήτηση για πολλά πολλά πράγματα! :)



Και συνεχίζουμε με...

την Τρίτη 19/11/2013 


Παρέα με την Κοραλία και το Νίκο κάναμε βόλτα στα βιβλιοπωλεία της Αθήνας και γνωριστήκαμε με υπέροχους ανθρώπους, με τους οποίους είχαμε και συζητήσεις πέρα από το βιβλίο "Πολλαπλή Νοημοσύνη". Ήταν μια πολύ ξεχωριστή "εκδρομή" στην ευρύτερη περιοχή της Βόρειας Αττικής!

Φτάσαμε αισίως...

στην Τετάρτη 20/11/2013 

Ξεκινήσαμε νωρίς το πρωί για το Κολλέγιο Αθηνών που βρίσκεται στην Κάντζα για να υλοποιήσουμε τη δράση "Φτιάξε το δικό σου e-book" με τμήμα της Έκτης Δημοτικού στο Μποδοσάκειο Δημοτικό και, έπειτα, με τμήμα της Πέμπτης Δημοτικού στο Λάτσειο Δημοτικό.


Η πρόσκληση και η πρωτοβουλία ήρθε από τις υπεύθυνες κ.Σύλβια Δημητριάδη της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Λατσείου Δημοτικού και κ.Νίκη Μπιστιόλα της Σχολικής Βιβλιοθήκης του Μποδοσακείου Δημοτικού, τις οποίες ευχαριστώ ιδιαίτερα για τη φιλοξενία και τη συνεργασία! Κάνουν υπέροχο έργο!

Μαζί με τα παιδιά υλοποιήσαμε αυτό το εργαστήρι Πολλαπλής Νοημοσύνης, μέσα από το οποίο διακρίνονται οι διαφορετικοί τρόποι σκέψης των παιδιών και ο τρόπος που μπορούν να παράξουν έργο και αποτέλεσμα μέσα στην ομάδα.

Στην ομάδα συγγραφέων, τα παιδιά με ενισχυμένη γλωσσική, λογικομαθηματική, μουσική και διαπροσωπική νοημοσύνη έκαναν θαύματα, ενώ στην ομάδα εικονογράφων, τα παιδιά με καλή χωροταξική, κιναισθητική, νατουραλιστική και ενδοπροσωπική νοημοσύνη δούλεψαν με πολλή έμπνευση δημιουργώντας πανέμορφες εικόνες!

Τέλος, η ομάδα ηλεκτρονικής προώθησης του βιβλίου, δούλεψε σε κάτι τελείως διαφορετικό, δημιουργώντας το video trailer, κάτι σαν teaser για το ηλεκτρονικό βιβλίο, εξελίσσοντας διαφορετικούς τύπους νοημοσύνης. Τα αποτελέσματα ήταν πολύ ικανοποιητικά:

Book trailer Μποδοσακείου:


E-book Μποδοσακείου: http://issuu.com/elenigarifalaki/docs/mpodosakeio



Book trailer Λατσείου (μας συγχωρείτε για το τεχνικό πρόβλημα που καθυστερεί την πρώτη σκηνή):

E-book Λατσείου: http://issuu.com/elenigarifalaki/docs/latseio


Πολύ ξεχωριστή ήταν και...

η Πέμπτη 21/11/2013 

Επισκεφτήκαμε το Pierce College και συναντηθήκαμε με εκπαιδευτικούς θετικών επιστημών, με πρωτοβουλία της ψυχολόγου κ.Νεκταρίας Γλυνού.


Επρόκειτο για μια επιμορφωτική συνάντηση σχετικά με τη θεωρία της Πολλαπλής Νοημοσύνης και πώς αυτή μπορεί να εφαρμοστεί πρακτικά στην τάξη, διευκολύνοντας το εκπαιδευτικό έργο, αλλά και την απόδοση του κάθε μαθητή εξατομικευμένα. Επίσης, μιλήσαμε για το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Αναφοράς για τις Βασικές Δεξιότητες, πράγματα χρήσιμα που ήδη έχουν ενσωματωθεί στο αναλυτικό πρόγραμμα των σχολείων της Βόρειας Ευρώπης.


Ναι, ναι, όπως βλέπετε πέρασα πάρα πολύ ωραία!!! :)

Στη συνέχεια, πήγαμε στον Easy Radio 97.2, όπου κάναμε μια ζεστή και ενδιαφέρουσα συζήτηση με την κ.Ζωή Κυριακού, στην εκπομπή "Η Ζωή για τη ζωή σας", που μεταδίδεται κάθε Κυριακή 10 - 12 το βράδυ. Εντυπωσιασμένη από την ενέργεια αυτής της γυναίκας! Καταπληκτική! :)

Και η εβδομάδα τελείωσε με τις καλύτερες εντυπώσεις...

την Παρασκευή 22/11/2013 

Ήταν μια υπέροχη μέρα για μια ηλιόλουστη διαδρομή ως τη Ραφήνα και το 1ο Δημοτικό Σχολείο, όπου μας περίμεναν η κ.Λατζάκη Μαρία με τους μαθητές ενός τμήματος της Έκτης Δημοτικού, τους μοναδικούς και ανεπανάληπτους μαθητές του ΣΤ2!


Μια τάξη γεμάτη δημιουργικότητα, έμπνευση, ιδέες, ενθουσιασμό και, κυρίως, καλή συναισθηματική νοημοσύνη! Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από το αποτέλεσμα και από τη γνωριμία με μαθητές και εκπαιδευτικούς, προσωπικά δηλώνω θαυμάστρια του σχολείου!!!


Μπορείτε να δείτε εδώ το e-book και το book trailer που δημιουργήσαμε μαζί:

Book trailer:


E-book: http://issuu.com/elenigarifalaki/docs/rafina


Ευλογημένες στιγμές όλες αυτές, κάτι σαν δώρο για να γεμίζουν τα ψυχικά αποθέματα και να αντέχεις να δουλέψεις ακόμα παραπάνω! Η επαφή με θετικούς ανθρώπους, με παιδική ενέργεια και αγαπησιάρικη νοημοσύνη είναι ό,τι πιο όμορφο μου συνέβη την περασμένη εβδομάδα και νιώθω τεράστια ευγνωμοσύνη! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων