Μετάβαση στην Α' Δημοτικού

Διάρκεια συνεδρίας: 90 λεπτά
Είδος: Δραστηριότητες κοινωνικοσυναισθηματικής και γνωστικής ανάπτυξηςΑπό τις 25 Ιουνίου ως και τις 10 Αυγούστου πραγματοποιείται μια πλήρης και αποτελεσματική προετοιμασία του παιδιού για την ομαλή μετάβασή του στην Α’ Δημοτικού. Το πρόγραμμα αυτό απευθύνεται σε παιδιά που θα ξεκινήσουν την Α’ Δημοτικού το Σεπτέμβρη και, μέσα από το παιχνίδι, ενισχύει τις ικανότητες εκείνες που θα βοηθήσουν στην ένταξή του στο Δημοτικό Σχολείο.

Το πρόγραμμα «Μετάβαση στην Α’ Δημοτικού» ενισχύει τις γνωστικές ικανότητες που θα βοηθήσουν το παιδί να προσαρμοστεί ομαλά στην πρώτη γραφή, στην πρώτη ανάγνωση, στην πρώτη αρίθμηση. Ακόμα, βοηθά παιδιά για τα οποία υπάρχει ένας μικρός προβληματισμός για πιθανή εμφάνιση δυσκολίας στη μάθησή τους. Έτσι, δίνεται η ευκαιρία σε γονείς που ανησυχούν για τη μαθησιακή εξέλιξη του παιδιού τους να έχουν μια πρώτη ανίχνευση – αλλά όχι διάγνωση, είναι ακόμα πολύ νωρίς – δυσκολιών που μπορεί να οδηγήσουν σε μαθησιακές δυσκολίες αργότερα, ώστε να έχουν διδακτική υποστήριξη τα παιδιά και μια συμβουλευτική ενημέρωση οι γονείς.Χρησιμοποιείται πολυαισθητηριακό υλικό, έντυπο και ηλεκτρονικό υλικό, εκπαιδευτικές καρτέλες, παιδαγωγικό υλικό και εκπαιδευτικά παιχνίδια για πρώτη γραφή – πρώτη ανάγνωση – πρώτη αρίθμηση, καθώς και ποικιλία από ψυχοκινητικά παιχνίδια.

Μέσα από το παιχνίδι γίνονται προγραφικές ασκήσεις, αφομοίωση προμαθηματικών εννοιών, ανάπτυξη λεξιλογίου, συνειδητοποίηση των ήχων της γλώσσας, ανάπτυξη μνήμης, εξάσκηση στην παραγωγή προφορικού λόγου, αλλά και ενίσχυση φιλαναγνωσίας μέσα από μια δημιουργική επαφή με παιδικά βιβλία.
Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Μετάβαση στην Α' Δημοτικού" από τη δημιουργό Ελένη Γαρυφαλάκη διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .
Βασισμένο σε έργο στο kalosagogos.blogspot.com.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Θετική επικοινωνία: Πώς να πω τι σκέφτομαι χωρίς να χαλάσουν οι σχέσεις μας;

Ikigai: Μια γιαπωνέζικη ιδέα για να γεμίσεις έμπνευση τη ζωή σου