Positive Teaching - Θετική (ή εμπνευσμένη) διδασκαλία

Πέρα από προπτυχιακές, μεταπτυχιακές σπουδές και πιστοποιήσεις, τολμώ να πω ότι τα καλύτερα αποτελέσματα στη διδασκαλία τα φέρνει η θετική ψυχολογία, η καλή οργάνωση και η προσήλωση στο τι μπορεί να καταφέρει το παιδί.

Όταν ο ενήλικας (γονιός ή εκπαιδευτικός) είναι επικεντρωμένος στο πώς θα θεωρηθεί πετυχημένος ο ίδιος, μέσα από το κύρος που θα του προσφέρει η επιτυχία του παιδιού, τότε είναι επόμενο ότι το παιδί θα μπλοκάρει και θα εμφανίσει προβλήματα. Να τονίσω εδώ, ότι το παιδί που θα το κάνει αυτό είναι ένα υγιές παιδί. Μόνο ένα υγιές ψυχολογικά παιδί θα εμφανίσει αντίδραση σ' αυτή την "αρρώστια" που του επιβάλλεται.

Δε θέλω να πω πολλά, εξάλλου το βιντεάκι που ακολουθεί είναι πολύ σαφές και ευχάριστο, απλά να συμπληρώσω ότι το παιδί θέλει δίπλα του έναν ενήλικα που να το αγαπά γι' αυτό που είναι, να το ενθαρρύνει να εκφράσει τον καλύτερο εαυτό του με τα μέσα και τις γνώσεις που διαθέτει και να του δίνει κίνητρα ώστε μόνο του να εξασκεί τη φαντασία και τη δημιουργικότητά του. Έτσι θα μπορέσει να γίνει ένας άνθρωπος με όρεξη να μαθαίνει σε όλη του τη ζωή και να βρίσκει μόνος του τρόπους για να διαχειριστεί προβλήματα και καταστάσεις.

Στο παρακάτω βίντεο θα δείτε την ομιλία του Shawn Achor, ψυχολόγου ερευνητή και ιδρυτή του Good Think Inc., απ' όπου μπορούν να αντληθούν πολλά χρήσιμα συμπεράσματα. Υπάρχει και η επιλογή ελληνικών υποτίτλων στο κάτω μέρος της οθόνης. Εκεί που αναφέρει "Subtitles Available in", επιλέξτε "Greek" και απολαύστε την ομιλία:




Άδεια Creative Commons
Το έργο με τίτλο "Positive Teaching - Θετική (ή εμπνευσμένη) διδασκαλία" από τη δημιουργό Ελένη Γαρυφαλάκη διατίθεται με την άδεια Creative Commons Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση-Όχι Παράγωγα Έργα 3.0 Μη εισαγόμενο .
Βασισμένο σε έργο στο kalosagogos.blogspot.com.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη