Γονείς και παιδιά... Μαγειρεύουμε Μαζί!

Με αφορμή την έκδοση των εικονοβιβλίων μαγειρικής "Μικρές Συνταγές", ο Γιώργος από τις εκδόσεις Κόκκινο (που αγαπάμε πολύ!) μας είχε προτείνει να δημιουργήσουμε μια δράση μαγειρικής στον Καλό Αγωγό. Φυσικά, εφόσον δεν είμαστε χώρος υγειονομικού ενδιαφέροντος, δυσκολευόμασταν να οργανώσουμε κάτι εδώ, όμως η ιδέα ότι τα παιδιά θα έρχονταν σε επαφή με συνταγές και υλικά και ότι θα δημιουργούσαν κάτι διαφορετικό, μας ιντρίγκαρε πολύ.

Ο Γιάννης από το μεζεδοπωλείο "Δάφνη", πολύ κοντά στον Καλό Αγωγό, ήταν ο καλύτερος συνεργάτης που μπορούσαμε να σκεφτούμε, μπαμπάς 2 κοριτσιών και ο ίδιος, με πολλή φαντασία στη μαγειρική και στη ζαχαροπλαστική. Μας κέρδισε, κυρίως, η προτίμησή του στα πιο αγνά υλικά και στα ντόπια προϊόντα.

Έτσι, λοιπόν, συνδυάσαμε τις δυνάμεις μας, τη φαντασία και τη δημιουργικότητά μας και οργανώσαμε έναν κύκλο εργαστηρίων μαγειρικής για παιδιά και γονείς, που τον ονομάσαμε "Μαγειρεύουμε Μαζί"!

Στην πρώτη μας συνάντηση χρησιμοποιήσαμε φρούτα και καρπούς του φθινοπώρου, όπως ρόδι, καρύδια, φυστίκια, μήλο, πορτοκάλι κ.ά. και φτιάξαμε πράσινη σαλάτα με σύκο, ρόδι, καρύδια και μια μυστική σος, φτιάξαμε μακαρονάκια με σάλτσα από ξηρούς καρπούς και υπέροχα μηλοκεκάκια, χωρίς γάλα!

Στη δεύτερή μας συνάντηση, είχαμε συντροφιά το γνωστό... Ρατατούη, ο οποίος μας έδωσε εμπνεύσεις για τάρτα λεμονιού και σουβλάκια κοτόπουλου σε μαρινάδα εσπεριδοειδών! Μιαμ, μιαμ! Υπέροχα! :)

Φωτογραφίες από την εκδήλωση, θα βρείτε, κάνοντας κλικ εδώ!
Παρακάτω δίνω και τη συνταγή για την τάρτα, επειδή πολλοί τη ζητήσατε την Κυριακή:

Ζύμη τάρτας 

Δόση για ταρτιέρα 26cm:

  • 247 γρμ. αλεύρι (περίπου 2 κούπες) 
  • 3/4 κουταλάκι αλάτι 
  • 168 γρμ. βούτυρο (περίπου 3/4 κούπας) 
  • κρύο νερό περίπου 4 κουταλιές 
Τοποθετούμε στην ταρτιέρα, βάζοντας όσπρια από πάνω για να μη φουσκώσει και ψήνουμε στο φούρνο για 15 λεπτά στους 200 βαθμούς. 

Γέμιση τάρτας λεμονιού 

Δόση για ταρτιέρα 26 cm: 
  • 1 1/4 κούπας ζάχαρη (280 γρμ.) 
  • 1/3 κούπας κορν φλάουρ (40 γρμ.) 
  • 1/4 κούπας νερό χλιαρό (60 γρμ.) 
  • 4 κροκάδια αυγού ελαφρά χτυπημένα 
  • 1 1/2 κούπα βραστό νερό (360 γρμ.) 
  • 2 κουταλάκια ξύσμα λεμονιού 
  • 1/3 κούπας χυμός λεμονιού (80 γρμ.) 
  • 1/4 κούπας βούτυρο (57 γρμ.) 
Ανακατεύουμε πρώτα τη ζάχαρη, με το κορν φλάουρ, το νερό και τα κροκάδια. Έπειτα προσθέτουμε το βραστό νερό και στο τέλος το ξύσμα λεμονιού, το χυμό λεμονιού και το βούτυρο. 
Το μείγμα το απλώνουμε στη ζύμη τάρτας και αφού έρθει σε θερμοκρασία δωματίου, το βάζουμε στο ψυγείο, ώσπου να "δέσει". 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη