Summer+ Καλοκαιρινό πρόγραμμα δράσεων

Το καλοκαιράκι πλησιάζει κι εμείς προσπαθήσαμε να βρούμε τις πιο διασκεδαστικές δράσεις για να περάσουμε 7 υπέροχες εβδομάδες με τα παιδιά! :)

Designed by Project Studio 
Κάθε δράση χρησιμοποιεί "καλούς αγωγούς" μάθησης, όπως:

  • Ιστορίες, για να ταξιδέψουμε μέσα από τη φαντασία μας. Τις ιστορίες αυτές τις βρίσκουμε είτε μέσα σε αγαπημένα μας βιβλία είτε τις έχω γράψει ειδικά για τα παιδιά που θα συμμετέχουν στη δράση αυτή. Για το λόγο αυτό, πολλές φορές τα ίδια τα παιδιά πρωταγωνιστούν στις ιστορίες που θα πούμε, κάτι που τα ενθουσιάζει. 
  • Επιτραπέζια παιχνίδια, για να εξασκηθούμε στον αυτοέλεγχο και στη συνεργασία, αλλά και να αναπτύξουμε στρατηγική σκέψη και ικανότητα στοχοθεσίας. Μέσα από τα επιτραπέζια παιχνίδι, μπορούμε να μάθουμε τα πιο δύσκολα πράγματα, αν και τα οφέλη κοινωνικής νοημοσύνης είναι πολύ μεγαλύτερα. 
  • Καλλιτεχνική έκφραση, όπως κατασκευές, χειροτεχνίες, χορευτική και θεατρική κίνηση, ζωγραφική, γλυπτική και μουσική έκφραση. Η δημιουργία είναι ένας ιδανικός τρόπος για να εξωτερικεύσουμε αυτό που μόλις μάθαμε ή να συνδυάσουμε διαφορετικές γνώσεις που έχουμε μέσα μας, ώστε να συνθέσουμε κάτι καινούριο. Πέρα, όμως, από καθαρά μαθησιακούς στόχους, η τέχνη λειτουργεί και θεραπευτικά, επιτρέποντάς μας να αντιλαμβανόμαστε καλύτερα τον εαυτό μας και τη θέση μας στην ομάδα. 
  • Κατασκευές με Lego, για να εκφράσουμε καλύτερα τις ιδέες μας και να βελτιώσουμε τις ικανότητες συνεργασίας, επικοινωνίας και στοχοθεσίας. Σε προηγούμενο άρθρο, έχω αναφερθεί αναλυτικά στα οφέλη των τουβλοκατασκευών. Μπορείτε να δείτε περισσότερα, κάνοντας κλικ εδώ. 
  • Νέες τεχνολογίες, γιατί και αυτό το μέσο, εφόσον χρησιμοποιηθεί με σύνεση, προσφέρει βέλτιστα αποτελέσματα. Βοηθά πολύ παιδιά με διάσπαση προσοχής και υπερκινητικότητας ή παιδιά που θέλουν πολυαισθητηριακά ερεθίσματα για να κατανοήσουν μια νέα πληροφορία ή γνώση. Και, πιστέψτε με, υπάρχουν τέλειες εφαρμογές στο iPad, που σε λίγα λεπτά σου δίνει τις πιο τέλειες εμπνεύσεις! 
  • Κιναισθητικά παιχνίδια, γιατί όλοι θυμόμαστε πόσο ωραία περνούσαμε παίζοντας παιχνίδια στη γειτονιά μας. Το αίσθημα ικανοποίησης που βιώνουν τα παιδιά όταν παίζουν και χαίρονται σε ομάδα, προσφέρει αμέτρητα κίνητρα για να μάθουν κάτι καινούριο και, επιπλέον, χαίρονται να αλληλεπιδρούν με τρόπο υγιή. Ακόμα και αν τσακωνόμαστε, κακό δεν κάνει, μαθαίνουμε να διαχειριζόμαστε καλύτερα τα συναισθήματά μας, να διαπραγματευόμαστε και να βρίσκουμε λύσεις για να περνάμε όλοι καλύτερα, πάντα σαν ομάδα. 
Τα προγράμματα που προσφέρονται γι' αυτό το καλοκαίρι είναι τα παρακάτω: 

Designed by Project Studio

Κάποιο παιδί μπορεί να παρακολουθήσει 2, 3, 4, 5, 6 ή 7 εβδομάδες, το πρόγραμμα είναι ελαστικό. Φυσικά, υπάρχει συνέχεια στη θεματολογία, αλλά έχουμε φροντίσει ώστε να έχουν και μια υποτυπώδη αυτοτέλεια, ώστε ένα παιδί που έρθει π.χ. τη 2η και την 3η εβδομάδα και μετά πάλι την 5η και την 6η να μην αισθανθεί ότι έχει "μείνει πίσω". 


Μπορεί κανείς να παρακολουθήσει μία ή δύο φορές την εβδομάδα. Ό,τι γίνεται Δευτέρα και Τρίτη επαναλαμβάνεται την Πέμπτη και την Παρασκευή. Επομένως, αν θέλει κάποιος να έρχεται δύο φορές την εβδομάδα, μπορεί να επιλέξει κάποιον από αυτούς τους συνδυασμούς: Δευτέρα και Τρίτη ή Πέμπτη και Παρασκευή ή Δευτέρα και Παρασκευή ή Τρίτη και Πέμπτη.

Για περισσότερες πληροφορίες, μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας τηλεφωνικά στο 2810 210022 (11.00 - 15.00 καθημερινά) ή στο e-mail kalosagogos@gmail.com

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων