Δημιουργικές αφηγήσεις: Νότια από εκδόσεις Φουρφούρι




Ένα πρωινό στις αρχές του Νοέμβρη κατέφτασε ένα ελαφρύ σχετικά πακετάκι με άγνωστο αποστολέα, αλλά πολύ ενδιαφέρον περιεχόμενο. Ένα καλοφτιαγμένο βιβλίο, με άρτια βιβλιοδεσία, καλοσχεδιασμένο εξώφυλλο, μικρό τίτλο και πολλά υποσχόμενη εικονογράφηση. Όπως, δηλαδή, θα πρέπει να είναι τα παιδικά βιβλία. Τουλάχιστον, εκ πρώτης όψεως.


Εκ δεύτερης όψεως, ήταν ακόμα πιο ενδιαφέρον. Η πρώτη ανάγνωση έγινε με τη μικρή μου κόρη, μόλις 9 μηνών, η οποία εντυπωσιάστηκε από τις αποχρώσεις του μπλε και ήθελε να πιάσει το ζωάκι που πρωταγωνιστούσε, μάταια βεβαίως. Φτιάξαμε, όμως, μια μικρή ταΐστρα πουλιών, τη βάλαμε στο κάγκελο του μπαλκονιού και παρατηρούμε καθημερινά τα πουλάκια που έρχονται να φάνε. Να, εδώ αριστερά, μοιραζόμαστε αυτή την απλή ιδέα μαζί σας:


Τα μεγαλύτερα παιδιά, βεβαίως, το απόλαυσαν πολύ περισσότερο, γιατί το συνδυάσαμε με διάφορες δραστηριότητες!


Στην αρχή, φτιάξαμε ένα "καράβι" από μεγάλα τουβλάκια χαρτονένια και μπήκαμε μέσα, δίνοντας ναυτικές οδηγίες και μιλώντας για ανέμους που "έδερναν" το καράβι και έπρεπε να τους αντιμετωπίσουμε στ' αλήθεια.



Έπειτα, εξασκηθήκαμε σε ναυτικούς κόμπους:


Τραγουδώντας το "Ένα καράβι παλιό σαπιοκάραβο", συνεχίσαμε για λίγο ακόμα το θεατρικό μας παιχνίδι, ώσπου μας γεννήθηκε η ιδέα να δημιουργήσουμε το δικό μας καράβι, με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους...

Ένα καράβι που μπορείς να το φας:
Ένα καράβι από Lego Duplo:
Ένα καράβι από συσκευασία αυγών:
Ένα καράβι-σφραγίδα, με αφρώδες χαρτόνι πάνω σε καπάκι μπουκαλιού:


Τι ωραίο βιβλίο! Μια όμορφη, ταξιδιάρικη έμπνευση! Μια αφορμή για να παίξουμε, να τραγουδήσουμε και να δημιουργήσουμε!

Ευχαριστούμε, Κοραλία και εκδόσεις Φουρφούρι για αυτό το ξεχωριστό "εισιτήριο" ψυχαγωγίας που μας χαρίσατε! <3 nbsp="" p="">

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη