Ένα βιβλιοπωλείο για παιδιά γεμάτο φαντασία!

Στο μακρινό, για εμάς, Πεκίνο βρίσκεται ένα παιδικό βιβλιοπωλείο γεμάτο χρώματα, φαντασία, όπου νιώθεις να αποτελείς κομμάτι μιας γιγάντιας εικονογραφημένης ιστορίας!

Πηγή φωτογραφίας: bellissimakids.com
Πηγή φωτογραφίας: localnoodles.com 
To συγκεκριμένο βιβλιοπωλείο ονομάζεται "Kid's Republic", αν και, κατά τη γνώμη μου, θα έπρεπε να ονομάζεται "Kid's Paradise", αφού είναι πραγματικός παράδεισος! Τα χρώματα και οι καμπύλες που χρησιμοποιούνται γοητεύουν τα παιδιά και οι διάφορες κρυψώνες, τα περάσματα και οι τσουλήθρες προκαλούν τα παιδιά να αλληλεπιδράσουν με το χώρο και να εξοικειωθούν αμέσως.

Πηγή φωτογραφίας: interiorupdates.blogspot.com 
Πηγή φωτογραφίας: karmatrendz.wordpress.com 
Το σχεδιασμό έχει αναλάβει το γραφείο SAKO Architects και το έχει επιμεληθεί με απίστευτο μεράκι και έμπνευση. Η έκρηξη χρωμάτων που συνδυάζεται με το λευκό, δημιουργεί ισορροπημένη διακόσμηση, χωρίς να κουράζει το μάτι.

Πηγή φωτογραφίας: english.cri.cn
Πηγή φωτογραφίας: karmatrendz.wordpress.com 
Υπάρχουν δωμάτια για δραστηριότητες φιλαναγνωσίας, αλλά παντού στο βιβλιοπωλείο υπάρχουν χώροι με χαλιά και καθίσματα για να κάτσουν ή να ξαπλώσουν τα παιδιά ελεύθερα και να ξεφυλλίσουν κάποιο βιβλίο.

Πηγή φωτογραφίας: yossawat.com
Πηγή φωτογραφίας: interiorupdates.blogspot.com 
Το βιβλιοπωλείο αυτό έχει τέσσερα υποκαταστήματα μέχρι στιγμής, το καθένα με μικρές παραλλαγές στη φιλοσοφία του. Για παράδειγμα, αυτό στη Σανγκάη έχει εμπνευστεί από το στοιχείο του ξύλου.

Πηγή φωτογραφίας: yossawat.com 
Με την πρώτη ματιά, μοιάζει σαν να μπαίνεις σε ένα χώρο βγαλμένο από όνειρο. Μοιάζει σαν να βγαίνεις απ' τη σφαίρα της πραγματικότητας και να μπαίνεις στον κόσμο της φαντασίας.
Μήπως έτσι θα έπρεπε να είναι ο φυσικός χώρος του βιβλίου τελικά;

Πηγή φωτογραφίας: inspirationgreen.com 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη