Μικρά χταποδάκια

Το άρθρο αυτό θα μπορούσε να έχει λεζάντα "Άλλο να βλέπεις ιδέες από το Διαδίκτυο και άλλο να τις φτιάχνεις εσύ", αλλά με τη θετική έννοια.

Που λέτε, βρήκα αυτή την πολύ ωραία ιδέα κατασκευής από το Διαδίκτυο:


"Τέλεια!", σκέφτηκα, "θα τα κάνουμε μαζί με τα παιδάκια σήμερα!".

Όντως, πήρα μαζί μου δύο διαφορετικά φανελάκια παλιά, μαλλί και κορδελίτσες, πλαστικά ματάκια και κόλλα. Τα παιδάκια είναι μόνο 2 και 2,5 ετών (κοριτσάκι και αγοράκι αντίστοιχα), αλλά με τη βοήθεια των μαμάδων τους ήμουν σίγουρη ότι θα τα καταφέρναμε!

Στα μικρά ζουζούνια άρεσε η ιδέα του να φτιάξουμε χταποδάκια κι έτσι με τα χεράκια τους έφτιαξαν το εσωτερικό του κεφαλιού και το κρατούσαν προσεκτικά για να το σκεπάσω με το ύφασμα. Το έσφιξαν στο "λαιμό" του χταποδιού για να σχηματιστεί καλά το κεφάλι και εγώ τους το έδεσα, τυλίγοντας μαλλί σφιχτά.

Μετά ανέλαβαν δράση οι μαμάδες! Κόψαμε λωρίδες το ύφασμα από το κεφάλι και κάτω και σχημάτισαν τα ποδαράκια με πλεξίδες. Φυσικά, δεν υπολόγισα καν πόσα ποδαράκια θα φτιάχνονταν με το διαθέσιμο ύφασμα, διότι ταυτόχρονα τα παιδάκια έπαιζαν δίπλα μας, ζητούσαν την προσοχή μας, εξερευνούσαν το χώρο κι έτσι η συγκέντρωση στην εργασία πήγαινε περίπατο! Είχε πολλή πλάκα! Όπως καταλαβαίνετε, στο τέλος η χταποδίτα είχε 9 πόδια, ενώ ο χταποδίνος 7...!

Ιδού η Μαργαρίτα η Χταποδίτα:


Ιδού ο Χταποδίνος:


Αφού φτιάχτηκαν και δέθηκαν τα ποδαράκια, μετά τα παιδιά κόλλησαν τα ματάκια στο κεφάλι και καθοδηγώντας ελαφρά το χεράκι τους σχηματίσαμε μεγάλα χαμόγελα στο προσωπάκι των μικρών χταποδιών!

Χέρι-χέρι τα δύο χταποδάκια υποσχέθηκαν να συναντιούνται τακτικά και να παίζουν στο βυθό!


Εντάξει, σίγουρα δεν είναι σαν το χταπόδι της εικόνας που βρήκα στο Διαδίκτυο, αλλά για μένα, για τα παιδιά και για τις μαμάδες τους είναι ακόμα πιο σημαντικά:
Είναι παιχνίδια που φτιάχτηκαν από εμάς, παιχνίδια που είδαμε όλη τη διαδικασία πώς φτιάχνονται, μια ανάμνηση ενός πολύ όμορφου απογεύματος, πασπαλισμένα με αγάπη και χαμόγελο.

Και κάτι τελευταίο:
Υπάρχουν δεκάδες ιστοσελίδες και πολύ περισσότερα blogs που παρουσιάζουν πανέμορφες ιδέες κατασκευών, οι οποίες φτιάχνονται από επαγγελματίες. Δύσκολα βρίσκεις, όμως, εικόνες από κατασκευές που φτιάχνονται από ερασιτέχνες ή/και από παιδιά, ενώ, παράλληλα, υπάρχει μια δημιουργική αναστάτωση του παιχνιδιού. Χρειάζεται να βλέπουμε και μια πιο ρεαλιστική προσέγγιση, σωστά;

Αφιερωμένο στα μικρά πριγκιποχταποδάκια και στις kafro-principesse μαμάδες τους με τους οποίους μοιράστηκα ένα υπέροχο απόγευμα Δευτέρας! :)
Εις το επανιδείν!

Σχόλια

  1. Τέλεια χταποδάκια! Σε ευχριστούμε πολύ πολύ Ελένη! Περάσαμε υπέροχα μικροί και μεγάλοι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ετοιμάζομαι για την επόμενη συνάντησή μας! Να ανοίξει λιγάκι ο καιρός, γιατί φιλοδοξώ να γίνουμε... χάλια!!! ;)
    Περιττό να πω ότι πέρασα όμορφα... Ανυπομονώ για την επόμενή μας συνάντηση! :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Να γίνουμε χάλια φυσικά!!! :) Πολύ μου αρέσει! Ανυπομονώ, ανυπομονώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Δημοσίευση σχολίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων