Η Ώρα της Μόμο

Όσοι δε γνωρίζετε την πολύ ξεχωριστή ηρωίδα του Μίχαελ Έντε, μάλλον ήρθε η ώρα να σας τη συστήσω...

Η Μόμο είναι ένα κοριτσάκι που εμφανίζεται από το πουθενά σε μια φωτεινή πόλη και αφιερώνει χρόνο στους ανθρώπους που βρίσκονται δίπλα της. Δίπλα της ο χρόνος διαστέλλεται, μεταλλάσσεται και βρίσκονται νέες ιδέες για παιχνίδια, ιστορίες και πολλή αγάπη. Όταν, κάποια στιγμή, μυστηριώδεις κύριοι απειλούν να κλέψουν το χρόνο των ανθρώπων και να μετατρέψουν την πόλη σε ένα γκρίζο κουτί χωρίς χαμόγελα, παρά μόνο άγχος, τότε η Μόμο με την Κασσιόπεια, μια χελώνα πανέξυπνη και ιδιαίτερη, αποφασίζουν να επισκεφτούν το γερο-Χρόνο και να βοηθήσουν τους ανθρώπους να δουν τους πραγματικούς σκοπούς των Γκρίζων Κυρίων.

Via viajesdetinta.blogspot.com 
Η Μόμο ήταν η αγαπημένη μου ηρωίδα των παιδικών μου χρόνων και η έμπνευση για να γίνει το πρόγραμμα "Η Ώρα της Μόμο", το οποίο θα διαρκέσει όλη τη σχολική χρονιά.

Στην "Ώρα της Μόμο" κανείς δεν ξέρει τι θα συμβεί, καθώς τα παιδιά είναι αυτά που ζητούν να μάθουν, να ανακαλύψουν, να δημιουργήσουν. Οι ιδέες τους γίνονται πραγματικότητα και το μυαλό απελευθερώνεται για να πετάξει. Μας οδηγεί η έμπνευση και το συναίσθημα. Όποιος έχει υπάρξει πραγματικά παιδί, μάλλον υποψιάζεται τι θα συμβεί...

Η "Ώρα της Μόμο" είναι σαν την ώρα του γερο-Χρόνου, φυσικά δεν είναι μια ώρα!
Ξεκινάμε στις 3 το μεσημέρι και συνεχίζουμε μέχρι να μας διακόψει η επόμενη ομάδα παιδιών που περιμένει να ξεκινήσει τη βιβλιοδράση της!

Κάθε δράση είναι αυτοτελής και το κόστος είναι 10 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α. 23%). 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

BookBox: Advent Calendar Χριστουγεννιάτικων Βιβλίων