Τα σχολεία τελείωσαν! Και τώρα τι κάνουμε; - Καλοκαιρινές δραστηριότητες για παιδιά δημοτικού: Μέρος 1ο

Ο Ιούνιος παραδοσιακά σημαίνει το τέλος μιας σχολικής χρονιάς και την αρχή των καλοκαιρινών διακοπών που τόσο περιμέναμε όλοι σαν παιδιά! Η πρώτη εβδομάδα είναι συναρπαστική: παγωτά, μπάνια, ύπνος, παιχνίδι, όλα χωρίς όρια! Από τη δεύτερη, όμως, εβδομάδα και μετά αρχίζει ο χρόνος να κυλά αργά, ειδικά τα μεσημέρια που χρειάζεται να κάνουμε ησυχία...
"Μαμά, βαριέμαι, τι να κάνω;" 

Τρέχουν οι μανούλες στα βιβλιοπωλεία για να προμηθευτούν τα περίφημα "βιβλία διακοπών" γεμάτα παιχνίδια και δραστηριότητες, "για να μην ξεχάσει όσα έμαθε στο σχολείο τη χρονιά που πέρασε"! Αν καταφύγετε σε αυτή τη λύση, αφήστε τα παιδιά να διαλέξουν το βιβλίο διακοπών που τους κάνει περισσότερο εντύπωση, ώστε να είναι δική τους απόφαση, μήπως και ασχοληθούν κάτι παραπάνω μαζί του. Αν, όμως, δεν είναι και πολύ των βιβλίων το παιδί, τι άλλο μπορεί να κάνει για να εξερευνήσει, να ανακαλύψει και να δημιουργήσει μαθαίνοντας νέα πράγματα; 

Φέτος, το Μουντιάλ δίνει μια δυνατή έμπνευση σε όσα παιδιά ασχολούνται με το ποδόσφαιρο για να μάθουν δημιουργικά! 


Αγοράστε βιβλία για όλες τις ηλικίες σχετικά με το ποδόσφαιρο
Οι εκδόσεις Χάρτινη Πόλη έχουν να προτείνουν πολλά:






Εκτυπώστε έναν παγκόσμιο χάρτη
Πάνω στο χάρτη ζωγραφίστε τις χώρες με διαφορετικά χρώματα και κολλήστε αυτοκόλλητα με αγαπημένους παίκτες και σημαίες. Έτσι, το παιδί θα συνδυάσει, με τρόπο διασκεδαστικό, τις χώρες με τις σημαίες τους με σημείο αναφοράς κάποιο γνωστό παίκτη.
Ποιος είπε ότι η γεωγραφία μαθαίνεται μόνο από βιβλία; 

Εδώ θα βρείτε links για εκτύπωση:


Παίξτε μπάλα
Καλοκαίρι είναι, ντυθείτε ελαφρά και βγείτε να παίξετε μπάλα! Παίξτε μπάλα όπου προσφέρεται: στο πάρκο, στην αμμουδιά, μες στη θάλασσα, στην αυλή, στο δασάκι που πάτε εκδρομή... Τα παιχνίδια με την μπάλα είναι άπειρα, όχι μόνο τα κλασικά ποδόσφαιρο, βόλει, μπάσκετ, αλλά και πιγκ-πογκ δρόμου, μήλα, ή απλά πετάω και πιάνω μπάλα, ιδιαίτερα διασκεδαστικό για μικρές ηλικίες.

Φτιάξτε τη δική σας φανέλα
Αγοράστε ένα οικονομικό λευκό μπλουζάκι και 2-3 μαρκαδόρους που βάφουν σε ύφασμα και αφήστε το παιδί να δημιουργήσει τη δική του φανέλα!
Εδώ θα βρείτε έμπνευση:
Στο μπροστινό μέρος της μπλούζας μπορεί να δημιουργήσει τη δική του σημαία και την ονομασία της (φανταστικής ή αγαπημένης του) ομάδας και στο πίσω μέρος μπορεί να γράψει το όνομα ή το παρατσούκλι του στο παιχνίδι και το αγαπημένο του νούμερο. Η φανέλα είναι έτοιμη για παιχνίδι! 


Υπάρχουν πολλές δημιουργικές ευκαιρίες για παιχνίδι και μάθηση.
Μην ξεχνάτε: Η έμπνευση είναι η κινητήρια δύναμη της μάθησης! Κυνηγήστε την! ;)

Καλό καλοκαίρι σε όλους!

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη