Ένα επιτραπέζιο/επιδαπέδιο βιβλίο!

Το Σάββατο που μας πέρασε, στο Εργαστήρι Πολλαπλής Νοημοσύνης "Φτιάξε το Δικό σου Παραμύθι!", η βασική ιδέα ήταν εμπνευσμένη από την Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων (04/10).
Και μισή ώρα πριν ξεκινήσει το εργαστήρι... Τσουπ! Ιδέα!
Γιατί να δημιουργήσουμε άλλο ένα κλασικό βιβλίο με βιβλιοδεσία κλπ.;
Στο κάτω-κάτω παιδάκια 4-6 ετών θα έρθουν, θέλουν κίνηση, θέλουν φαντασία, θέλουν να κυλιστούν στα πατώματα! Έτσι, λοιπόν, γεννήθηκε η ιδέα... του επιτραπέζιου/επιδαπέδιου βιβλίου!!!

Ένα παραμύθι που κυλιέται, κυριολεκτικά, στα πατώματα!!! 
Μπρούμυτα, στο πλάι, γονατιστοί, είχαμε την ευκαιρία να πλάσουμε νέες ιστορίες με αφορμή εξώφυλλα βιβλίων και να βοηθήσουμε τις μικρές μας πασχαλίτσες να εξερευνήσουν τον κόσμο του δάσους!

Οι μικρές μας πασχαλίτσες, σαν πιόνια επιτραπέζιου παιχνιδιού, κινούνται πραγματικά στην ιστορία! 
Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να δημιουργήσουν ελεύθερα πάνω σε λευκό καμβά και η εικονογράφηση μπορεί να γίνει, πραγματικά, καταπληκτική!!!
Μάλιστα, ακούστηκε και μια ωραία ιδέα: το βιβλίο ξεκινά με ήλιο, γιατί η πασχαλίτσα ξεκινά πρωί το ταξίδι της, αλλά στην πορεία γίνεται νύχτα με αστέρια και φεγγαράκι, γιατί οι ώρες περνούν. Μια ιδέα απλή που, όμως, κάνει ακόμα πιο όμορφη την εμφάνιση του βιβλίου!

Σε κάθε συνάντηση με ζωάκια από άλλα παιδικά βιβλία, φτιάξαμε και μικρά στιχάκια, όπως για την Πεινασμένη Κάμπια του Eric Carle:

Από κάτω ζωγραφίσαμε μια κάμπια χρωματιστή, γιατί έφαγε πολλά διαφορετικά, χρωματιστά φρούτα! 
Ανάμεσα στα διάφορα ζωάκια που είδαμε (μέχρι και δεινοσαύρους, σας διαβεβαιώνω!), είδαμε και μια... κοτούλα! Αυτή ήταν κρυμμένη πίσω από ένα δέντρο, τη βλέπετε;

Hint: Έχει και ένα κόκκινο λειρί! Βοηθήσαμε; 

Στο Εργαστήρι αυτό κάναμε πολλές δραστηριότητες που ενίσχυσαν όλους τους τύπους νοημοσύνης, αλλά, κυρίως, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα μικρών και μεγάλων!

Στο τέλος, τυλίξαμε το παραμύθι μας... 
...και το δέσαμε με τη βοήθεια της μαμάς! 
Μετά το τέλος του παραμυθιού, παίξαμε διάφορα παιχνίδια παρέας και επιτραπέζια παιχνίδια για να "κλείσουμε" με τον πιο όμορφο τρόπο μια... 4ωρη δράση γεμάτη χαμόγελα!!! :)

Τα λέμε το επόμενο Σάββατο πρωί στις 10, με καινούριες ιδέες για ξεχωριστά βιβλία! 

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Δυσορθογραφία: Συμφωνικά συμπλέγματα

Κάνοντας δουλειές του σπιτιού με παιδιά

Οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην τάξη